Fise si avize

Conform legislatiei in vigoare, in vederea, obtinerii permisului de conducere auto, prelungirii permisului , evaluarii soferilor profesionisti / personalului care concura la siguranta circulatiei rutiere, candidatul trebuie sa fie apt atat psihologic, cat si medical.

In cadrul scolii noastre de soferi se pot elibera fise medicale si se pot obtine toate avizele medicale necesare.

Tarife

Tarif eliberare fisa: 80 LEi

*tariful este acelas  pentru toate categoriile

Aceste fise se elibereaza pentru:

  • Persoanele care doresc sa urmeze cursurile scolilor de soferi.
  • Persoanele carora le-a expirat permisul de conducere.
  • Persoanele care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri

Solicitantii trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

  • Buletin / Carte de identitate
  • Fisa de scolarizare (daca exista)
  • Adeverinta medic de familie

Important!

  • Cei care poarta ochelari sa-i aiba asupra lor.
Tarif examinare psihologica: 65 lei

Examenul psihologic pentru scoala de soferi presupune in principal aplicarea unor teste psihologice creion-hartie (atentie concentrata, atentie distributiva, memorie topografica, echilibru emotional, rezistenta la stres) si a unor probe de reactivitate, care masoara vigilenta, timpul de reactie, coordonarea oculomotorie, eficienta perceptiva, etc.

Tarif examinare psihologica: 75 lei

Examenul psihologic pentru scoala de soferi presupune in principal aplicarea unor teste psihologice creion-hartie (atentie concentrata, atentie distributiva, memorie topografica, echilibru emotional, rezistenta la stres) si a unor probe de reactivitate, care masoara vigilenta, timpul de reactie, coordonarea oculomotorie, eficienta perceptiva, etc.

Tarif obtinere fise : 200 lei

Vă aducem la cunoştinţă principalele modificări legislative privind examinările medicale şi psihologice pentru funcţiile din siguranţa circulaţiei.
Funcţiile din siguranţa circulaţiei şi periodicitatea examinărilor medicale şi psihologice se regăsesc în Ordin MT 1256/2013.
Obs.: Pentru transportul rutier examenul psihologic este obligatoriu anual.
Examinările medicale şi psihologice se pot efectua doar în unităţile agreate de Ministerul Transporturilor;

Conform ordinului 1259/2013, art. 7, persoanele care vor fi examinate vor depune la recepția cabinetului adeverința medicală de boli cronice eliberată de medicul de familie şi evidenţa zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni. 
Obs.: solicitantul avizului medical pentru siguranța circulației se va prezenta astfel:
– repaos alimentar de cel puțin 4 ore înaintea examinării
– cei care poartă ochelari să îi aibă asupra lor

Fișa medicală trebuie finalizată și raportată în decurs de 10 zile lucrătoare, in caz contrar comisia va notifica angajatorul și fișa este anulată și se vor relua procedurile de examinare.

Examinări

Examinările obligatorii sunt următoarele (este foarte important să vă întrebaţi angajaţii dacă acestea au fost efectuate complet):
– examen interne + EKG (la contol medical periodic persoanele sub 40 de ani nu nevoie de EKG)
– examen chirurgical
– examen oftalmologic + câmp vizual şi fund de ochi
– examen ORL + audiogramă
– examen neurologic + EEG la indicaţie
– examen psihiatric

Analize de sânge:
– hemoleucogramă completă, glicemie, colesterol, uree, creatinină, gama GT, fibrinogen, VDRL, HIV;
– examen de urină.

În urma examinării, comisia medicală va elabora unul dintre avizele de aptitudine/inaptitudine, respectiv: APT, APT CU RESTRICȚII, INAPT TEMPORAR sau INAPT. Persoanele apte cu restricții sau inapte temporar vor primi, conform art. 13 din ordinul 1259/2013 un aviz cu caracter definitiv APT sau INAPT, după rezolvarea afectiunii medicale care a determinat retragerea din funcția cu atribuția de siguranța circulației.

Avizele pe care le primiţi trebuie să fie autocopiative şi să aibă un număr compus din: indicativul judeţului/ nr. certificat de agreere/ nr. curent. Să aibă aplicată ştampila unităţii emitente şi un timbru sec identic cu ştampila cu tuş. Angajatorul primeşte originalul, angajatul primeşte o copie, încă o copie se trimite la Direcţia de Sănătate Publică, care anunţă medicul de familie în caz de inaptitudine şi una rămâne la dosarul personal care se raportează lunar la Ministerul Transporturilor Ordin 1262.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com